Hondengebit schoonmaken, happy dog with teeth

Het hondengebit goed verzorgen is belangrijk!

Honden zijn heel de dag met hun gebit bezig. Knagen en kauwen op speelgoed, voeding en snacks. De tanden worden enorm veel gebruikt. Het is dan ook niet gek dat zowel tandplak als tandsteen vaak voorkomt bij honden. Het hondengebit schoonmaken is dan ook van belang.

Tandplak en tandsteen

Gebitsproblemen zijn wereldwijd het meest voorkomende ongemak bij honden en katten. Maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten heeft last van tandvleesaandoeningen vanaf hun derde levensjaar. Last van het gebit wordt voornamelijk veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een schoon gebit te stimuleren. Denk hierbij aan dental snacks en de verschillende dental speeltjes zoals de flosstoy.

De meeste mensen (en honden) vinden het dagelijks bijhouden van het gebit een vaak lastig gevecht met het huisdier. Toch is dit wel van belang voor de gezondheid van jouw hond.

Hondengebit schoonmaken

Nu we weten dat tandvleesaandoeningen bij honden regelmatig voorkomen is het van belang om op tijd te beginnen met de verzorging. Het hondengebit bestaat uit een hoop aantal tanden die constant in aanraking zijn met andere producten en etenswaren. Het is dan ook belangrijk om de tanden regelmatig te poetsen en hiermee op jonge leeftijd al te beginnen. Op jongere leeftijd kunnen ze dan wennen aan deze manier van verzorging.

Niet alleen is het poetsen van tanden een goede manier om tandproblemen te voorkomen, er zijn ook tal van dental speeltjes, snacks en kauwstaven te verkrijgen. Daarnaast draagt de juiste voeding een steentje bij aan de verzorging van het gebit. Door middel van brokken worden de tanden van honden schoon geschuurd.

Dus het hondengebit is schoon te houden door brokken als hoofdvoeding, de tanden te poetsen en door te kauwen op speciale dental kauwspeeltjes en kauwstaafjes.