Beeztees Sumo recepten

Beeztees Sumo recepten

Deze recepten kun je gebruiken in de Beeztees Sumo Play, Dental en Mini Play.

Eenvoudige home-made recepten om de Beeztees Sumo mee te vullen zodat de hond zich niet hoeft de vervelen. Door de Sumo te vullen met lekkernijen zal de hond geprikkeld worden om deze te bemachtigen en op te eten. Met eenvoudige snacks kun je het de hond aanleren en in een later stadium steeds moeilijker en uitdagender maken. Je hond kan soms wel tot 20 minuten bezig zijn om de lekkernij er uit te likken of te peuzelen. Dit kost hem uiteraard veel energie waardoor hij na een geslaagde missie heerlijk zal gaan uitrusten van zijn traktatie. Een geweldige methode om bij de hond verveling tegen te gaan en er voor te zorgen dat hij niet met het meubilair gaat spelen of andere ongewenste dingen gaat doen. De recepten zijn bedoeld voor gebruik in combinatie met de Sumo en zijn niet bedoeld om als dagelijkse voeding aan je hond te verstrekken. Gebruik de recepten dan ook met mate en naar behoefte van jouw hond. De hond ervaart dit spelen niet als plagen maar vindt het juist leuk om op deze manier uitgedaagd te worden en er zelf mee bezig te zijn.

Tip! Alvorens je de Sumo vult met een lekkernij, kijk dan altijd even goed of deze van binnen schoon en leeg is.

Recept 1: Brokken
Een snelle en eenvoudige manier om de Sumo te vullen is gebruik te maken van hondenbrokken. Je kunt de Sumo geheel vullen met hondenbrokken aan de onderzijde en deze versperren met een groter hondenkoekje of een deel van een hondenstaafje. Zorg er voor dat dit koekje of staafje klem komt te zitten in de grote opening aan de onderzijde van de Sumo. Hierdoor zullen de hondenbrokken niet eenvoudig uit de Sumo vallen en heeft uw hond een uitdaging om ze er uit te krijgen.

Recept 2: Pindakaas
Neem een snee brood en besmeer deze aan een zijde met pindakaas. Vouw of prop deze belegde boterham in zijn geheel in de Sumo zodat je geen geklieder hebt met losse pindakaas. De hond zal het heerlijk vinden en er geruime tijd over doen om het uit de Sumo te krijgen. Pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Om extra op zijn gezondheid te letten adviseren wij om zoutloze pindakaas te gebruiken. Om de moeilijkheidsgraad te vergroten kun je de Sumo, met de boterham, invriezen!

Recept 3: Geprakte banaan en hondenbrokken
Prak een (rijpe) banaan op een bord en voeg daar zijn hondenbrokken aan toe en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Sumo in zijn geheel met dit mengsel en je hond is gegarandeerd een tijdje zoet om deze overheerlijke lekkernij op te peuzelen.

Recept 4: Ingevroren hondenbrokken
Vul de Sumo in zijn geheel met hondenbrokken die je hond graag eet. Houd de Sumo ondersteboven en laat via de grotere opening aan de onderzijde de Sumo vollopen met kraanwater. Haal je vinger van het kleine gat en laat de Sumo weer leeglopen. Herhaal dit enkele keren totdat de hondenbrokken goed vochtig zijn geworden. Plaats nu de gevulde Sumo voorzichtig in de vriezer en voorkom dat de hondenbrokken er uit vallen. Na enkele uren haal je de Sumo uit de vriezer en kun je hem meteen aan de hond geven. De hondenbrokken zullen door de warme adem en het likken van de hond weer langzaam loskomen en zorgen voor een prima tijdsbesteding.

Recept 5: Beeztees Paté
Last but not least, je kunt de Sumo uiteraard ook vullen met Beeztees Paté. Dit is een kant en klare paté speciaal ontwikkelt voor de Sumo. Je hoeft dus niet zelf te gaan kokkerellen, super simpel. De paté is er in drie smaken, dus voor iedere fijnproever wat wils. Vul de Sumo met een beetje (of een beetje veel) paté. Om wat preciezer te werk te gaan, kun je ook eerst van paté op je vinger doen en het vervolgens in de Sumo smeren.  Eventueel kun je de opening blokkeren met een koekje om het net iets moeilijker te maken.

Tips
1. Heeft je hond nog nooit met een Sumo gespeeld gebruik dan eerst zijn reguliere hondenbrokken om hem te laten wennen aan het speeltje.
2. Je kunt de moeilijkheidsgraad vergroten door een gevulde Sumo te verstoppen. Bijvoorbeeld onder het tapijt of achter een stoel.
3. Het reinigen van de Sumo kun je eenvoudig doen door deze in de vaatwasser te plaatsen.