Binnenspelen in de winter: labrador met jongetje

Binnenspelen in de winter

Heb je het gevoel dat de hond zich binnen altijd snel verveeld? Dan kan dat vervelend zijn wanneer het kouder en natter wordt buiten. In dat geval zal de hond wat extra beweging kunnen gebruiken binnenshuis. Hier wat leuke spelletjes die je samen met jouw hond kunt doen:

Laat de hond zoeken
Hier houden honden echt van en het brein wordt actief gestimuleerd. Laat de hond in de ene kamer wachten, terwijl je bijv. een Beeztees Sumo speeltje in de andere kamer verstopt. Roep daarna de hond.

Sommige honden kunnen wel een tijdje bezig zijn met het zoeken van hun speeltje en krijgen op die manier dus al voldoende beweging voor de rest van de dag. Ook al kan het een beetje luidruchtig zijn, het is erg leuk om naar te kijken.

Doe oefeningen met de hond
Samen trainen is altijd leuker dan alleen! Leg je boek of tijdschrift neer, en zet de pc uit. Maak de hond wakker en maak hem gek met een speeltje.

Beenweven is een perfect spelletje voor binnenshuis en als je genoeg ruimte heeft kun je zelfs een 8-figuurtje maken. De bedoeling is dat de hond door uw benen heen loopt, daarna een stapje naar voor doet en vervolgende weer door uw benen terug loopt.

Bij een 8-figuurtje ga je met je benen wijdt staan en laat je de hond als een 8 door je benen heenlopen. Zo kun je de hond moe maken en ook nog eens oefenen voor behendigheidstrainingen.

Laat de hond moeite doen voor iets lekkers
Net als voor mensen is het ook voor honden niet gezond om veel te eten en weinig te bewegen. Je kunt er voor kiezen om de hond iets lekkers te geven op een manier waarbij ze ook hun energie kwijt kunnen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het opzetten van een spelletje waarbij je kleine koekjes verstopt in het huis, bijvoorbeeld in een kleed of oude spijkerbroek.

Een ander manier is om een hondenspeeltje te vullen met iets lekkers bijv. de Beeztees Sumo Play. Lees en bekijk hier verschillende vultips.

Maar, lekker buiten rennen door de sneeuw, plassen of bladeren blijft natuurlijk het allerleukst!

dogs snow running