Voor de een is de winterperiode het mooiste seizoen van het jaar, de ander blijft met deze kou het liefst onder een dekentje op de bank liggen. Hoe lekker het ook is om onder dat dekentje te blijven liggen, je moet toch een keer van de bank af en je hond uitlaten. Het is juist dan van belang om aan de veiligheid en zichtbaarheid te denken.

Fluorescerende en lichtgevende halsbanden

Zichtbaarheid in het verkeer klinkt voor velen logisch. Toch wordt dit voor het wandelen nog eens vergeten. Dat is zonde, zowel voor je eigen veiligheid als voor die van je hond. Maar wat kies je dan? Fluorescerende halsbanden of gewoon een lichtje? Er is keuze genoeg. Lampjes in allerlei vormen en kleuren of halsbanden met lichtgevende strips in allerlei maten.

Lange wandelingen

Een klein lampje kan al zorgen voor meer zichtbaarheid in het verkeer. Met name in polders of straten met weinig verlichting. Pak de lichtgevende halsband of bevestig het lampje voor het uitlaten aan de riem en je bent klaar om te gaan. Het is ook fijn om tijdens lange ochtend- of avondwandelingen een lampje bij te hebben, zodat je jouw hond altijd kan zien. Bijvoorbeeld als hij met een gekke bui verstoppertje wil spelen, in de bosjes springt of (los)loopt in de bossen.

Hond uitlaten met verschillende lampjes

Het is nu wel duidelijk dat je hond uitlaten met verlichting van belang is voor de veiligheid. Het is dan ook fijn om te weten wat voor soort lampje je moet kiezen. Gelukkig kun je geen foute keuze maken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

We hebben een verscheidenheid aan lampjes. Het voordeel van een los lampje is dat je deze ook voor andere doeleinden kan gebruiken, zoals een buggy, tijdens het hardlopen of één lampje die je af kan wisselen voor de kat en hond. De lampjes zijn makkelijk aan de halsband of looplijn te bevestigen en ze gaan lang mee.

Een jasje is niet alleen fijn voor veel verlichting, het zorgt ook voor een warme rug en ze zijn waterdicht. Deze jasjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dus geschikt voor allerlei honden. De jasjes hebben zowel LED verlichting die je aan kan zetten als een reflecterend oppervlak. Zo is je hond extra goed zichtbaar in het verkeer.

Als laatste kun je jouw hond uitlaten met een LED halsband of een LED looplijn. Op deze manier is je hond altijd zichtbaar, ook bij verre afstanden en kan je het lampje niet vergeten mee te nemen.