De eerste nacht met je pup! Praktische tips.

Wat zullen jullie een fantastische dag achter de rug hebben. Je hebt vandaag je pup opgehaald. Waarschijnlijk heel wat uurtjes geknuffeld en misschien is er wat kraamvisite op bezoek geweest. Maar dan gaat de zon onder en breekt de nacht aan. Voor je pup is dit een hele spannende nacht. De eerste nacht weg uit het nest, in een vreemd huis. Maar gelukkig ben jij er om voor hem of te zorgen. De eerste nacht met pup in huis! 

Spannende eerste dag met je puppy

Zorg ervoor dat deze eerste dag een hele lange dag is. Maak zo vroeg mogelijk een afspraak bij de fokker, zodat de pup al de hele dag bij jou thuis kan zijn en lekker kan wennen. Je pup zal sowieso onder de indruk zijn van alle nieuwe dingen die hij meemaakt, maar het kan geen kwaad om hem nog even goed uit te putten met een wandelingetje voor het slapen.

Kalmerende geuren

Deze nacht zal jouw pup voor het eerst zonder zijn mama, broertjes en zusjes slapen. Een hele verandering. Vaak mag je van de fokker een doekje of knuffeltje in het nest leggen, die de geur van het nest opneemt. De geur kan geruststellend werken in het nieuwe verblijf van je pup. Met een speciaal ontwikkelde bal, waar je het geurdoekje in kunt doen, zo wordt het doekje niet zo snel vies en zal de geur minder snel verdwijnen.

Comfortabel in de bench

Slaapt jouw hond in een bench? Kijk dan goed uit dat deze niet te groot is. Een bench is eigenlijk al groot genoeg, wanneer je hond er lekker in kan liggen, kan staan en rond kan draaien. Je kunt er bijvoorbeeld een scheidingspaneel inzetten om de bench wat te verkleinen. Let wel op, wanneer je pup echt heel onrustig is die eerste nacht, je beter een ander plekje kunt zoeken. Het is heel belangrijk dat de bench een veilige plek is voor je hond en het niet als “eng” wordt gezien. Om de bench extra comfortabel te maken kun je deze aankleden met een Beeztees Slaapset, deze bestaat uit een bench kussen en benchbumpers waar je pup lekker tegenaan kan kruipen. 

In tegenstelling tot wat vroeger beweerd werd, kun je je pup de eerste tijd prima op jouw slaapkamer laten slapen. Je kunt bijvoorbeeld de bench tijdelijk op je slaapkamer plaatsen, maar je kunt ook een doos gebruiken. Mocht je het prettiger vinden kun je natuurlijk ook zelf in de woonkamer gaan slapen, in plaats van de hond op de slaapkamer.

Wat zijn jouw beste tips voor de eerste nacht? Laat het ons weten via Facebook.