Je huis puppyproof maken in 4 stappen.

Nog een paar weken en dan is het eindelijk zo ver! De kleine pup komt bij jou thuis. Je hebt waarschijnlijk al het een en ander in huis gehaald, zoals een mooi hondenkussen of een paar gezellige knuffeltjes. Je kunt het gezelschap van je kleine vriend vergelijken met een klein kind. Er zijn wat spullen waarvan je liever niet hebt dat jouw nieuwsgierige huisgenoot er aankomt. Wij geven je een aantal tips en zo kun jij je huis helemaal puppyproof maken.

Kauwgevaar!

Puppy’s hebben erg scherpe tandjes. Net zoals kleine kinderen ontdekken pups veel met hun bek. Het eerste wat je wilt doen is je pup leren dat je meubels geen kauwspeeltjes zijn. Als je in de buurt bent en je pup in de gaten kunt houden is er dus weinig aan de hand. Maar wanneer je pup bijvoorbeeld ‘s nachts niet in de bench slaapt is het verstandig om je geliefde meubelstukken af te dekken met bijvoorbeeld een kleed of tijdelijk ergens anders neer te zetten.

 

Pas op: glad!

Jouw pup zal de komende tijd snel groeien. Daarom zijn de botten van je pup nog erg broos. Wanneer je een gladde ondervloer hebt, bestaat er een kans dat je pup hier op latere leeftijd last van kan krijgen. Zorg dus altijd voor een vloer die niet te glad is voor je pup. Nu zul je niet direct naar de bouwmarkt rijden om je vloer te vervangen, maar er zijn andere handige oplossingen. Bijvoorbeeld een zacht speelkleed, speciaal voor je puppy. 

Verstop het stopcontact!  

De stopcontacten zitten meestal op puppy hoogte. Ook hier geldt wederom; voorkomen is beter dan genezen. Leer je pup dat hij niet aan de stopcontacten mag komen en houdt hem goed in de gaten als je in de buurt bent. Bij de bouwmarkt kun je speciale beveiligingsplaatjes voor je stopcontacten kopen, die normaal zijn bedoeld voor kleine kinderen. Door deze op je stopcontacten te bevestigen, voorkom je ongelukken.

Laatste check

Loop nog eens een rondje door je huis. Zie je nog gevaarlijke of giftige voorwerpen binnen het bereik van je pup? Verplaats deze naar een plek of ruimte waar je pup niet bij kan komen. Vergeet ook vooral niet te checken of de planten in je huis en tuin veilig zijn voor je pup.

puppy

Je hoeft natuurlijk niet alle planten en spullen uit je huis weg te gooien. Het is verstandig om je pup ‘s nachts in een bench te laten slapen, zodat hij geen ongewenste capriolen uithaalt. Overdag kun je ruimtes in huis waar je pup niet mag komen afschermen met een simpel traphekje.