Waarom houden honden van sneeuw?

Langzaam maar zeker tellen we af naar Kerst. Niet alleen Bing Crosby, maar ook een heleboel honden are dreaming of a white white Christmas. Maar waarom houden honden van sneeuw? Sneeuw is koud, nat en blijft plakken aan de vacht en toch zijn honden dol op sneeuw. Wij zochten uit hoe dat zit.

Voor ons als serieuze volwassenen is het niet te begrijpen dat je trouwe vriend liever buiten in de vrieskou speelt, dan met een dekentje, Netflix en een flinke kop warme chocomel op de bank kruipt. Een goede verklaring is, dat honden bij koude temperaturen naar hartenlust kunnen spelen, zonder oververhit te raken. Ze kunnen dus de hele dag hun hobby uitoefenen.

Sneeuw is voor de meeste honden precies hetzelfde als een nieuw speeltje. Nieuw, dus interessant. Honden houden ervan om op onderzoek uit te gaan in deze nieuwe witte wereld. Dus zelfs de eigen tuin, is ineens een geweldige speeltuin.

Het ras van je hond, speelt natuurlijk ook een grote rol in zijn liefde voor het witte deken. Een Chihuahua zal – in de periode van oktober tot maart – liever met jou vlakbij de open haard blijven. Zoals je in deze video kunt zien, zijn Franse Bulldogs ook ontzettende liefhebbers van sneeuw. NOT!  Maar.. je Siberische Husky, zal niet meer naar binnen willen. Heb je een hond met een dikke vacht, dan zal je merken dat wanneer de temperatuur daalt, hij of zij een soort van natuurlijke energie boost krijgt.

Oké vooruit, als je dan toch van die bank af bent en het kraken van de sneeuw onder je voeten voelt, ben je weer even kind en is het geweldig om buiten te zijn. Sneeuwballen gooien, ijskastelen bouwen en vooral heel veel plezier hebben. Niet heel gek dat onze honden, dit plezier van ons overnemen.

Mocht je nou echt, echt, écht niet warm worden van de kou die de winter brengt? Verman jezelf en ga naar buiten! Geniet van het plezier dat je hond beleefd van de sneeuw en voor je het weet is het alweer zomer!