Een dagje op de set bij Beestengeluk

In Beestengeluk helpen Piet Hellemans en Airen Mylene mensen die graag een huisdier willen adopteren uit het asiel. Wij spraken met Piet Hellemans tijdens een van de opnamedagen van Beestengeluk.

Hoe vaak ben je op pad voor Beestengeluk?

Tijdens het opnameseizoen ben ik ongeveer twee dagen per week op pad voor opnames voor Beestengeluk. We beginnen dan meestal vroeg, rond 7.00 uur worden Airen en ik opgehaald door de productie assistent. We draaien vaak in uithoeken van Nederland, dus het zijn lange dagen in de auto.

Als we op onze bestemming aankomen gaan we eerst naar de opvang of het asiel. Hier ontmoeten we ook de mensen die een huisdier willen adopteren en vinden ook de dates met de dieren plaats. Uiteindelijk gaan wij het huis van de nieuwe baasjes klaar maken voor het nieuwe huisdier. Eigenlijk dus in dezelfde volgorde als het tv programma. Meestal zijn we rond 19.00 uur weer thuis.

Alles voor het beste shot!

Hoe bereid je je voor op een draaidag?

Van de productie krijgen we een callsheet, met hoe laat en waar we moeten zijn, plus informatie over de adoptanten, de opvang of het asiel waarmee we die dag werken. Ook zit er altijd een beschrijving bij van de geselecteerde dieren waarmee ‘gedatet’ gaat worden. En dan gaan we aan de slag. We hebben verder geen script of zo, dat werkt toch niet als je met huisdieren werkt. En zo blijft het ook lekker spontaan!

Gaat er wel eens wat mis op de set?

Uiteraard, dieren zijn niet te regisseren, dus moeten dingen vaak over. Daarnaast hebben we ook wel eens de slappe lach, als er weer iets misgaat of als dieren heerlijk hun eigen plan trekken bijvoorbeeld. Gelukkig is het programma niet live!

De Beeztees Sumo steelt de show in Beestengeluk

Je bent een druk baasje. Zo ben je eigenlijk dierenarts, maar daarnaast presenteer je Beestengeluk en organiseer je het hondenevenement Doggy Days. Wat vind je eigenlijk het leukste om te doen?

Dat is een moeilijke vraag, dierenarts ben je, dat zal ik altijd blijven en zo kijk ik naar de wereld. Het presenteren en doggy days zijn geweldige uitdagingen en nieuwe werelden voor mij, die ik ook niet meer zou willen missen, maar het dierenarts-zijn zit wel een stuk dieper!

Piet en Ayren bouwen een feestje bij de deelnemers!

Heb je zelf eigenlijk huisdieren?

Ja, Gijs natuurlijk! Inmiddels is hij al 14,5 jaar oud maar hij heeft er nog veel zin in! Op het moment geen andere huisdieren, een kat staat wel al lang op mijn verlanglijst maar heb ik nu nog niet de ruimte voor, ik wil dat een kat lekker een tuin in kan en ik woon nu (nog) niet in een huis met een tuin.

Piet met zijn Gijs.

Komt er in 2019 weer een nieuw seizoen van Beestengeluk?

Daar gaan we uiteraard keihard ons best voor doen!

Kunnen mensen zich nog bij jullie aanmelden als zij hulp willen bij de keuze voor een huisdier uit een asiel?

Ja, aanmelden/ opgeven kan altijd, op dit moment zijn er geen opnames, hopelijk binnenkort weer wel.