Thuiwerken met je hond

10 Tips met je huisdier thuis tijdens corona

Door de maatregelen vanwege het Coronavirus zijn veel mensen momenteel vaker thuis of thuis aan het werk. In veel gevallen met huisdier! We dienen daarbij allemaal rekening te houden met de effecten van het Coronavirus op onze huisdieren. Maar de extra tijd samen met je huisdier biedt ook voordelen! In deze blog geven we je leuke product tips voor als je komende tijd extra veel thuis bent met je huisdier.

 1. Binnen spelen met je hond

Ben je veel thuis (aan het werk), dan heb je niet de hele dag tijd om samen met je hond te besteden. Dat hoeft ook niet! Als je extra veel thuis bent, houdt dan voor jezelf en je huisdier zoveel mogelijk dezelfde routine aan als normaal. Je huisdier is hier namelijk aan gewend en ook voor jezelf is het fijn om hetzelfde ritme en dezelfde werktijden als normaal aan te houden. Het is dan ideaal als je huisdier zichzelf ook lekker kan vermaken. Geef je hond hiervoor een uitdagend speeltje waar hij zijn energie in kwijt kan en een tijdje mee bezig is. Wist je dat honden zelfs televisie kijken? Ja echt! Een potje tennis en natuurprogramma’s met andere dieren zijn vaak favoriet.

 1. Hondenspeeltjes voor alleen vermaak

Rubberen hondenspeeltjes zijn uitermate geschikt voor alleen vermaak. Zoals de Beeztees Sumo Play, die door zijn vorm verschillende kanten op rolt. Dit zorgt voor een leuk verrassingseffect en mentale stimulans. Daarnaast zijn er leuke recepten om de Sumo Play te vullen met bijvoorbeeld brokken of pindakaas. Houd altijd een oogje in het zeil als je je hond alleen laat spelen.

 1. Denkspelletjes voor honden

Denkspellen, oftewel braingames, voor honden zijn te vergelijken met een puzzel voor het baasje. Het brein wordt gestimuleerd en de hond kan hierin zeker zijn energie kwijt! Daarnaast zijn deze spelletjes heel interessant en leerzaam. Er zijn veel type braingames, van een snackbal tot trainingsspellen. Een kwartier ‘puzzelen’ voor de hond staat gelijk aan een uur wandelen. Daarna houdt hij een voldaan gevoel over door de gevonden beloning na het ‘puzzelen’. Tijd om uit te rusten dus!

 1. Kinderen en de hond thuis

Grote kans dat je kinderen nu ook thuis zijn. Een leuk voordeel om extra veel samen met de hond te spelen en ook leuk vermaak voor de kids! Hiervoor zijn verschillende leuke spellen voor binnen die de onderlinge band versterken. Denk aan samen verstoppertje spelen, balletje balletje of het leren van nieuwe commando’s. Ook trekspellen zijn erg geschikt om samen te spelen. Gebruik hiervoor speelgoed dat de interactie stimuleert. Voor de jongere kids zijn er touwtrekkers die extra bescherming bieden, zodat kinderen en de hond onbezorgd kunnen spelen.

 1. Buiten spelen met je hond

Als je geen klachten hebt zoals griep, koorts of verkoudheidsklachten, kun je gewoon met je hond naar buiten. De hond is van nature een jager. Tijdens een wandeling met je hond zijn apporteerspellen ideaal om beweging van je hond te stimuleren. Er zijn superveel leuke speeltjes om te apporteren, zoals de Beeztees Sumo Fit Stick of drijvend apporteer speelgoed voor in het water.

 1. Sporten met je hond

Houd je van sporten en is je sportschool momenteel gesloten? Grote kans dat je thuis gaat sporten of buiten gaat sporten als alternatief voor de sportschool. Maar heb je er al aan gedacht om dit samen met je hond te doen? Jouw perfecte sportmaatje! Er zijn verschillende sporten die je samen met je hond kunt doen. Denk aan hardlopen (canicross), samen met je hond fietsen (bikejöring) of natuurlijk gewoon samen wandelen. Sporten met je hond is supergezond en er zijn verschillende handige producten voor. Extra leuk met dit mooie lenteweer! 

 1. Je hond extra verwennen thuis?

Koffie met een koekje? Daar hoort natuurlijk ook een lekkere snack voor je hond bij! Nu je extra veel thuis bent wil je jouw huisdier extra vaak verwennen. Doe dit wel verantwoord. Hiervoor zijn 100% natuurlijke verwensnacks ideaal, met eigenschappen als eiwitrijk, hypoallergeen en glutenvrij. Verkrijgbaar in strips en cubes (koekjes) in smaken als rund, kip, kalkoen, hert, konijn en vis. Met deze gezonde beloningsnacks kun je je hond komende tijd thuis extra vaak verwennen, en hierbij rekening houden met zijn voeding. 

 1. Extra tijd om te spelen met je kat

Nu je veel thuis bent heb je natuurlijk extra veel tijd om te knuffelen en te spelen met je kat! Er zijn ontelbaar veel kattenspeeltjes beschikbaar, van jachtspeelgoed zoals nepmuisjes tot braingames en krabpalen. Maar wil je echt iets nieuws proberen? Leer je kat dan eens apporteren! Heel erg leuk voor de onderlinge band en het kost je maar 10 minuten per dag! Hoe je je kat kunt leren apporteren lees je hier.

 1. Thuis je hond wassen

Kun je even niet naar de dogwash? Houd dan thuis de vacht van je hond schoon en fris tussen de wasbeurten in met een speciale droogshampoo voor honden. Hiermee kun je de hond lekker opfrissen na bijvoorbeeld een middagje buiten spelen. De spray heeft een reinigende werking en hoeft niet uitgespoeld te worden met water!

 1. Vachtverzorging in het voorjaar

Een goede hygiëne en vachtverzorging is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Over het algemeen hebben honden twee keer per jaar een ruitijd waarin honden verharen. Een in het najaar en een in het voorjaar, vanaf april. Het is dus goed om komende tijd extra aandacht te besteden aan de vachtverzorging van je hond. Ook dien je de vacht extra goed te controleren op beestjes, zoals teken. Die zijn actief wanneer de temperatuur oploopt, vaak al vanaf maart. Hoe je een teek herkent en verwijdert lees je hier

Hieronder hebben we een top 10 samengesteld met tips voor als je komende periode extra veel thuis werkt of thuis bent met je huisdier. Deze producten zijn handig om in huis te hebben in maart en april.

 

Top 10 product tips voor thuis(werken) met je huisdier:

 1. Niet naar de dogwash? Gebruik thuis deze Droogshampoo!
 2. Gebruik gezonde Verwensnacks voor een extra snack momentje.
 3. Een Sumo Play vullen met leuke recepten.
 4. Echte hersenkraker voor de hond: Beeztees trainingsspellen
 5. De Hunty, leuk interactief speeltje voor de kat
 6. Met de Pullina touwtrekker spelen kinderen veilig met de hond.
 7. Leuk apporteer speelgoed: Beeztees Fetch
 8. Met je hond fietsen: een hippe Fietsmand achterop!
 9. Handsfree joggingset, ideaal om te rennen met je hond.
 10. Leuk 3-in-1 speeltje voor de hond: Wiggle X

 

Het is in deze tijd vooral belangrijk goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Wees voorzichtig en neem de maatregelen serieus. Via onze Facebookpagina en ons Instagram-account blijf je op de hoogte!