Hond alleen vermaken thuis

Hond alleen vermaken

Tijdens de corona crisis zijn er veel mensen thuis, hiermee is de hond natuurlijk erg blij! Want hoe leuk is het als zijn baasjes extra vaak thuis zijn! Het is alleen wel zo dat er thuis ook moet worden gewerkt en misschien moet er ook nog wel les worden gegeven aan de kinderen. Het kan goed zijn dat de hond heel de tijd om aandacht komt vragen, maar het is ook wel eens handig als hij zichzelf kan vermaken. In deze blog kun je lezen hoe jouw hond zichzelf (langdurig) kan vermaken. 

Braingames

Braingames zijn eigenlijk denkspellen voor je hond. Ze zijn er in veel verschillende soorten. Braingames zijn te vergelijken met puzzels of woordzoekers voor onszelf. Je ziet tijdens deze corona crisis ook dat de legpuzzels niet aan zijn te slepen. Nu kan jouw hond zelf ook gaan puzzelen. Door middel van een braingame wordt het brein van de hond gestimuleerd en hij kan er ook echt goed zijn energie in kwijt. Na het puzzelen zal jouw hond een voldaan gevoel hebben. Wist je dat 10 minuten brain entertainment namelijk gelijk staat aan een uur wandelen met je hond! 

In braingames kan je hondenkoekjes verstoppen die jouw hond vervolgens met veel plezier mag gaan zoeken. Jouw hond zal dan zijn neus gebruiken om de koekjes te zoeken, wat het spel extra leuk maakt. Braingames zijn er in houten varianten (geeft het gevoel van een klassiek oud-Hollands spel) en ook in kunststof varianten. Naast braingames zijn er bijvoorbeeld ook snackballen waar jouw hond met veel plezier naar een hondenkoekje kan zoeken. 

Hersenkrakers voor de hond

Extreem sterk speelgoed

Het is ook fijn als jouw hond een speeltje heeft waar hij langer dan een paar minuten mee kan spelen zonder dat hij het kapot kauwt. Voor de sterke kauwers hebben we speciale producten gemaakt, genaamd Sumo. Deze speeltje hebben we in veel verschillende varianten en zijn gemaakt van sterk rubber. De Sumo play en de Sumo dental kunnen beide worden gevuld met iets lekkers (bijv. met koekjes/paté). Dit zorgt ervoor dat jouw hond veel moeite zal doen om het lekkers uit de Sumo te krijgen, waardoor jouw hond een tijdje bezig zal zijn en zich daarna ook nog eens voldaan zal voelen! Bovendien bevat de Sumo Dental ook nog eens kleine rubberen tandjes, die ervoor zorgen dat tandsteen- en plak worden voorkomen. De Sumo’s zijn er in verschillende maten, voor iedere hond iets!

Sumo van Beeztees, super sterk hondenspeelgoed

Kauwen

Naast Sumo is er nog veel meer speelgoed waar lekker op kan worden gekauwd. Maar als we eerlijk zijn, is het natuurlijk nog leuker om gewoon op een echt kauwbot te kauwen. Wil je ervoor zorgen dat jouw hond een tijdje bezig is, dan kun je gaan voor een groot kauwbot of voor een hertengewei. Een hertengewei is een natuurlijke snack waar jouw hond wel een tijdje zoet mee is. Naast een hertengewei zijn er nog meer favorieten, namelijk runderkophuid en varkensoren. Het klinkt misschien niet heel smakelijk, maar je zult zien dat jouw hond er dol op is! In deze tijd is het ook belangrijk om jouw hond zo nu en dan te verwennen!

Medpets heeft speciaal voor baasjes die nu extra veel thuis zijn een Thuiswerkpakket voor de hond samengesteld.

Honden TV

Is er nog een plekje voor de televisie? Soms kunnen honden het namelijk ook erg leuk vinden om televisie te kijken. Je zult het misschien al wel eens opgemerkt hebben, dat jouw hond stiekem over jouw schouders meekijkt. Voor de hond is er ook speciale honden TV, bijvoorbeeld te vinden op Youtube. Op die manier kun je jouw hond ook een tijdje bezig houden. Is jouw hond niet zo’n fan van televisie kijken, probeer dan één van de andere manieren die zijn benoemd.

 

Honden TV