Wandelen, lopen en hollen!

De dagelijkse wandeling is een belangrijk moment voor zowel de hond als het baasje. Even goed in beweging komen en lekker naar buiten. Natuurlijk wil je dat je huisdier er dan ook hip bij loopt. Dit kun je doen met kleding, maar ook simpeler, met een leuke hondenhalsband of een harnas met een bijpassende hondenriem. Daarnaast zijn er ook praktische zaken waar je aan moet denken als je met de hond naar buiten gaat.

0749780_WANDELEN

0795815_WANDELEN

Wandelen en uitlaten

Of je nu in de bossen gaat wandelen, het dagelijkse rondje maakt of ‘s avonds in het donker een wandeling gaat maken, in alle gevallen (op de openbare weg) is verplicht om poepzakjes bij je te hebben. Poepzakjes hang je gemakkelijk in een daarvoor gemaakte houder aan de hondenriem. Ze zijn er in vele verschillende kleuren en vormen. Zo kun je iets noodzakelijks toch nog leuk maken!

Daarnaast is het ook belangrijk om te denken aan de veiligheid van jezelf en de hond. Zo zijn er lichtgevende halsbanden en kokers waar je een adres in kunt doen. Heel fijn als de hond er (per ongeluk) vandoor gaat!

Aankleden

Regent het hard buiten, is het koud of wil je dat jouw hond er net zo leuk uitziet als jijzelf? Er zijn verschillende jasjes die helpen tegen de kou of regen en er ook nog eens leuk uitzien. Fashionable de straat over, in een leuk jasje, truitje of vestje.
Ook een hondentas kan heel handig zijn, met name voor het baasje. Gaat je hond of kat mee met de auto, het vliegtuig of de trein? Dan is een tas geen overbodige luxe. Je kat of hond kan hier lekker in zitten en mee naar buiten kijken, maar niet weglopen. En deze tassen zien er nog eens leuk uit ook. Dus geen probleem om over straat te gaan met je lieve huisdier in een van de leuke hondentassen.