Orthopedische hondenkussens

Bij een orthopedisch hondenkussen, denk je al snel aan een hondenkussen of hondenmand voor een oudere hond. Maar een orthopedisch hondenkussens biedt veel vaker een goede oplossing voor verschillende honden. Voordat een dierenarts een orthopedisch hondenkussen aanraadt, kan deze juist al preventief werken. 

Waarom een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedische hondenkussen wordt vaak aangeraden voor honden met verschillende kwalen, zoals gewrichtsproblemen, ouderdomskwalen, overgewicht of bijvoorbeeld na een operatie van de hond. Ook honden die kerngezond zijn kunnen het voordeel ervaren van een orthopedische hondenmand of kussen. De orthopedische hondenmanden en -kussens bevatten memoryfoam, wat zich aanpast aan het lichaam van jouw hond. Hierdoor ligt de ruggenwervel helemaal recht en worden een hoop ouderdomskwalen voorkomen.

Voordelen orthopedische hondenkussens

 • Vermindert de druk op botten en gewrichten

  Biedt extra comfort

 • Geschikt voor oudere honden

  Maar ook voor honden met gew(r)ichtsproblemen en andere aandoeningen

 • Past zich aan naar het lichaam van de hond

  Hierdoor ligt de ruggenwervel van je hond goed recht

 • Wasbaar in de wasmachine

  De kussenhoes is te wassen op 60 graden en de binnenhoes op 30 graden. Draai indien mogelijk het kussen regelmatig om.

 • Inclusief antislip bodem

  Hierdoor blijft het kussen goed op de grond liggen

Beter slapen met een goed bed

Een goede nachtrust voor jouw hond is ontzettend belangrijk. Daar hoort natuurlijk een fijne comfortabele mand bij. Het kan goed zijn dat jouw hond door de jaren heen gewrichtsproblemen heeft ontwikkeld. Dan biedt een orthopedisch hondenkussen uitkomst! Naast dat deze hondenkussens extra steun bieden, liggen ze ook nog eens erg prettig voor jouw hond.

Een orthopedisch hondenkussen zorgt ervoor dat de druk op zowel de gewrichten als de rug van de hond wordt verminderd. Het kussen is namelijk gevuld met regulier schuim met daarop een laag memory foam. Dit zorgt ervoor dat het kussen zich vormt naar het lichaam van jouw hond. Bovendien zorgt de sherpa fleece stof aan de bovenkant ervoor dat je hond extra zacht ligt! De orthopedische kussens hebben we in verschillende soorten, maten en kleuren! Naast de basis collectie orthopedische hondenkussens, heeft Beeztees nu ook fluffy ronde hondenmanden gevuld met memory foam. 

ALLES VOOR JE “OUDE” VRIEND

Jouw lieve hond is al jaren bij jou! Hij of zij geeft jou veel plezier en het is dan ook fijn om jouw hond alles te geven wat hij of zij nodig heeft. In de loop van de jaren veranderen de behoeften van de hond, omdat deze “senior” wordt. Zo worden ze misschien wat kreupel of kunnen ze minder goed zien. Je kunt jouw grote vriend een beetje helpen met de juiste producten. Orthopedische hondenkussens zijn natuurlijk erg fijn voor het lijf van jouw senior hond. Maar ook bij het spelen met je hond, is het belangrijk om rekening te houden met zijn leeftijd. 

Denkspellen

Een manier om een oudere hond te stimuleren is door traktaties op te nemen in het spel. Deze denkspelletjes zorgen ervoor dat de hond zal opstaan en bewegen, maar ook dat de hersenen worden gestimuleerd om problemen op te lossen, daarom noemen we ze ook wel braintrainers voor de hond. De oudere hond mentaal stimuleren kan met behulp van leuke denkspellen. Hierin verstop je snacks voor jouw hond, waardoor hij ook direct wordt beloond zodra hij de snack heeft gevonden.