Een nieuw gezinslid!

Het moment is aangebroken, de knoop is doorgehakt, er komt een nieuw huisdier! Of het nu een pup, kitten, konijn of vogeltje is, ze hebben allemaal liefde nodig. En spullen! Maar wat heb je dan allemaal nodig? We helpen je graag op weg met een aantal tips!

De basisbenodigdheden

Ontzettend leuk natuurlijk, maar ook heel erg spannend. Niet alleen voor het baasje of de kinderen, maar ook zeker voor het dier zelf. Zorg dat deze tijd krijgt om te wennen aan zijn nieuwe huis en familie. Alle huisdieren hebben, net als mensen, behoefte aan een eigen plekje. Hier voelen ze zich snel veilig en kunnen ze zich even terugtrekken, slapen, of verblijven als je even niet thuis bent. Denk hierbij aan grote benches met een kussen, een lekkere mand mand of een kooi voor de vogels of knaagdieren.

Naast een fijne plek is routine vaak prettig voor een pup of kitten. Geef hem op vaste tijdstippen eten uit zijn eigen eetbak en zorg dat vers water altijd op hetzelfde plekje staat.

Naast zijn maaltijden mag ie natuurlijk ook wel eens een traktatie. Kleine beloningskoekjes zijn handig om te gebruiken als je huisdier iets goed heeft gedaan. Beloon hem met je stem en geef hem af en toe een koekje. Zo wordt spelenderwijs leren nog makkelijker (en leuker!).

Ook de verzorging is belangrijk. Je kunt ze al jong laten wennen aan een borstel, door hier af en toe mee over de vacht te gaan en ze rustig toe te spreken. Een massageborstel voor de hond of kat is niet alleen heel fijn, het is ook nog eens goed voor een glanzende vacht en doorbloeding. Als ze wat ouder worden hebben ze uiteraard meer verzorgingsproducten nodig. Denk hierbij aan een geurende shampoo, tekentang en verfrissende mondverzorging.

En dan is er natuurlijk ook nog speeltijd! Vooral bij honden is het belangrijk om voor de juiste maat speelgoed te kiezen voor jouw pup. Ze worden snel groot en te klein speelgoed krijgen ze dan gemakkelijk kapot. Een knuffel in de mand van de hond kan bijdragen aan een veilig (nest) gevoel bij de hond. Ook samen spelen is belangrijk. Hiermee stimuleer je de interactie tussen jezelf en de hond en kun je de hond op een leuke manier veel dingen aanleren.