Een duik in bad!

Een lekkere massage, de wekelijkse borstelbeurt of op zijn tijd een bad. Veel huisdieren vinden het heerlijk. Een goed verzorgde vacht is belangrijk voor de gezondheid van je huisdier! Om de vacht gezond te houden is zowel een dagelijkse als periodieke verzorging nodig. Hier komt veel bij kijken. Wij hebben hiervoor een groot assortiment verzorgingsproducten, zoals kammen en borstels voor zowel honden, katten als knaagdieren. Maar ook shampoos, conditioners en mondverzorging.

Kammen en borstelen

Het borstelen en kammen van je huisdier is een wekelijkse gebeurtenis. Vooral bij honden is het verstandig om een of twee keer per week de vacht goed door te borstelen, om klitten eruit te halen, losse haren te verwijderen en de vacht een mooie glans te geven. Er is dan ook een enorme keuze aan borstels en kammen voor elk vachttype.

Wij onderscheiden bij honden vier soorten vacht; de kortharige, de middel langharige, de langharige en de puppy. Voor al deze type vachten zijn er andere borstels en kammen nodig. Wel is het verstandig om altijd een vlooienkam, massageborstel en een verzorgingskam in huis te hebben voor de optimale vachtverzorging.

Wassen

In de modder gespeeld, door het gras gerold of lekker gezwommen. Je kat of hond wassen na deze speelmomenten niet ondenkbaar. En hierbij hoort natuurlijk een speciale hondenshampoo en een kattenshampoo. Voor katten en honden zijn er shampoos ontwikkeld, omdat de PH waarde verschilt met die van de mens. Namelijk 5,5 tegenover een PH waarde van 7,5. Om de talglaag niet aan te tasten is het van belang om deze speciale hondenshampoo of een kattenshampoo te gebruiken.

Je kat of hond wassen even uitstellen, omdat je er geen tijd voor of zin in hebt? Geen probleem, er zijn namelijk ook droogshampoos en body mist sprays die zorgen voor een heerlijke geur bij je huisdier, zonder dat er water aan te pas hoeft te komen.

Handige verzorgingstips!

  • Borstel je huisdier voor het wassen, zo haal je de klitten en losse haren eruit en voorkom je door het water nog meer klitten
  • Borstel altijd met de haarrichting mee
  • Leg een mat in de badkuip, zodat je huisdier niet kan uitglijden
  • Na het wassen je huisdier goed drogen met een föhn of een waterblazer om klitten te voorkomen
  • Controleer of de oren goed droog zijn, anders is dit een verzamelplek voor bacteriën
  • Eén tot twee keer in de week het gebit verzorgen door middel van gel, foam of water additives