Lekker ravotten!

Niks is leuker dan samen met je huisdier spelen en ravotten! Lekker in de buitenlucht stoeien, samen spelen met een trekspel of actieve denkspelletjes voor honden. Samen spelen is niet alleen leuk, het is ook goed voor de ontwikkeling van jouw huisdier en het versterkt de onderlinge band. Of je nu wilt spelen met je hond, kat, knaagdier of vogel, we hebben voor allemaal iets in huis!

Samen spelen

Spelen met je huisdier is misschien wel een van de leukste dingen om te doen. Daarnaast is het ook nog eens heel goed. Het stimuleert het brein, versterkt de band en zorgt voor een goed humeur van het beestje en het baasje. Spelen kan daarom gelukkig ook op vele manieren. Samen spelen met een touw, een bal of apporteren. Lekker in de buitenlucht genieten van elkaars gezelschap en rennen totdat je erbij neervalt.

Alleen spelen

Wij zijn nogal eens druk bezig met het eigen leventje. Werken, koken, sporten en noem het maar op. Zo zijn huisdieren vaak ook druk bezig met andere dingen, lekker slapen, eten, rondrennen of alleen spelen. Huisdieren kunnen zich vaak zelf goed vermaken met een hondenknuffel, krabpaal, draairad of een Sumo.

Er zijn talloze spelletjes te verkrijgen en te verzinnen die allemaal even leuk zijn en die jou de tijd geven om je eigen ding te doen. Daarnaast is het goed voor je huisdier om alleen te leren spelen. Op die manier kan je huisdier tijdens het alleen zijn zich ook goed vermaken. Kijk wel uit met speelgoed als de hond helemaal alleen is, het speelgoed kan kapot gaan. Het is verstandig om enkel speelgoed te geven als er iemand in de buurt is.

Functioneel spelen

Veel speelgoed is gemaakt voor de tandjes. Plak en tandsteen zijn veel voorkomende problemen bij honden en katten. Niemand wil dit natuurlijk, maar het verzorgen van de tanden is vaak een vervelend klusje. Met dental speelgoed kan jouw huisdier lekker spelen en zijn gebit verzorgen. Een leuke en functionele manier van spelen, wat jou als baasje nog een extra handje helpt zonder dat er een gevecht vooraf aan te pas hoeft te komen.

Educatief spelen

Denkspelletjes voor honden zijn goed voor het beestje en leuk om naar te kijken. Het spelen met deze hersenkrakers gedurende tien minuten staat gelijk aan een uur wandelen. In de tussentijd kun jij even de was doen of een moment voor jezelf pakken. Het leuke aan de denkspelletjes voor honden is dat hij wordt beloond en je kan de moeilijkheidsgraad zelf bepalen. Elke keer een ander soort snoepje of gewoon brokjes in een Sumo of een schuifspel stoppen zal ervoor zorgen dat hij enthousiast blijft en zijn koppie bij de les blijft houden.

Voor katten zijn er ook leuke denkspelletjes in dezelfde vorm en met dezelfde voordelen. Ook hierbij is het heerlijk om naar te kijken en je kat kan goed beloond worden voor zijn moeite.