Minus One by Beeztees biedt een eco-vriendelijk assortiment aan in huisdierbenodigdheden. Voor zowel honden als katten wordt er een volwaardig assortiment aangeboden dat voldoet aan verschillende keurmerken op het gebied van duurzaamheid. Alle producten zijn getest op kwaliteit volgens de hoge kwaliteitscontroles die Beeztees uitvoert op haar complete assortiment.

Dit assortiment is op een zo ecologisch mogelijke manier vervaardigd. Dit betekent, dat er zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van ecologische producten, zonder dat het product zijn duurzaamheid of kleur verliest. Zo is er voor de kussens binnen het assortiment gewerkt met zowel ecologisch polyester als gewoon polyester, omdat op die manier de kussens hun kwaliteit behouden.

Betekenis van de duurzaamheidskenmerken van Minus One producten:

REPREVE is ‘s werelds nummer één merk van gerecyclede hoogwaardige vezels. Deze hoogwaardige vezels zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen, inclusief gebruikte plastic flessen en bedrijfsafval. Bovendien zijn ze gecertificeerd en traceerbaar.

Composteerbaar betekent dat een product in natuurlijke elementen uiteenvalt, maar alleen in een compostomgeving. Composteerbare producten worden afgebroken, wat zorgt voor een gezonde bodem van de planeet.

Het FSC keurmerk krijg je als er wordt gesproken van verantwoord bosbeheer, waarbij op een evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.