Niet iedere hond is hetzelfde. De ene is een echte waterrat, de ander rolt graag door de modder en weer een ander is een echte huismus. Deze laatste zul je dan ook niet heel erg blij maken met een winterse wandeling. Zet de kachel een graadje hoger en blijf vandaag lekker binnen spelen met de hond!

Wie niet weg is, is gezien

Verlang je wel eens terug naar de tijd dat je met alle kinderen uit de buurt verstoppertje aan het spelen was? Nou… dat doe je vanaf nu gewoon met de hond! Begin gemakkelijk. Laat hem eerst zitten en op zijn plek blijven. Ga in dezelfde kamer op een zichtbare plek zitten en roep dat hij mag komen. Dit kun je natuurlijk steeds moeilijker maken. Zou hij je kunnen vinden als je boven op de badkamer verstopt zit?

Balletje balletje

In drukke toeristische gebieden zie je vaak mensen langs de weg een spel spelen, genaamd balletje balletje. Wat heb je nodig? Drie bekertjes en één snoepje. Doe het snoepje onder een van de bekers en wissel ze een aantal keer van plek. Kan jouw vriend het snoepje vinden?

Blijf!

Leer je hond nieuwe commando’s. Kan hij bijvoorbeeld al blaffen op commando, de krant halen of stil blijven zitten? Vandaag is de perfecte dag om samen te oefenen. Jouw hond is ontzettend blij met al die aandacht, jij scoort weer wat extra punten op de leiderschaps ladder. Een soort educatief binnen spelen met de hond. Hier lees je hoe je je hond leert liggen.

Kerstboom opbouwen

Ja.. dat lees je goed. Als je toch commando’s aan het oefenen bent kun je het net zo goed naar de next-level tillen. Wat dacht je van samen de kerstboom versieren? Deze Border Colli deed het alvast voor. Kies dan wel voor plastic kerstballen, zodat deze niet kunnen breken.

Al met al hoef je je niet te vervelen met winters weer. Binnen is er genoeg te doen. Wat is jouw favoriete spel met de hond voor binnen? Laat het ons weten via Facebook.