Premium Nylon Collectie

Halsbanden, looplijnen en borsttuigen voor de hond

Wat is er lekkerder dan een lange voorjaarswandeling met jouw grote vriend? Een lange voorjaarswandeling met jouw grote vriend mét een super comfortabele looplijn, halsband of borsttuig uit onze Premium Nylon Collectie Parinca. 

Nylon wordt vaak gebruikt als materiaal voor hondenriemen en halsbanden. Nylon heeft als groot voordeel dat het een erg licht materiaal is en dat het gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien zijn de looplijnen, halsbanden en borsttuigen neopreen gevoerd. Hierdoor ligt het nog comfortabeler in de hand. Neopreen is weerbestendig en droogt snel, wanneer het nat is geworden. Deze premium productlijn bevat de volgende producten:

Premium hondenhalsband Parinca

De premium halsband Parinca voor de hond is een zeer prettige halsband. De halsband is voorzien van een zogenaamde trekbeveiliging. Wanneer de hond aan de lijn trekt, wordt er niet direct druk uitgeoefend op de hals van de hond. Bovendien voorkomt het scheuren in de halsband, wanneer de halsband onder spanning staat. De sluiting van de halsband is voorzien van een extra lock, zodat de halsband niet ongewenst open kan springen.

Premium lijnen Parinca

Bij een goede halsband hoort natuurlijk een bijpassende en fijne hondenriem. De Parinca lijnen zijn allen neopreen gevoerd. Neopreen is een synthetisch rubber, vooral bekend van de wetsuits die bijvoorbeeld duikers dragen. Dit zorgt ervoor dat de lijnen lekker in de hand liggen. Bovendien is Neopreen water en vuilafstotend. Er zijn drie type lijnen verkrijgbaar. 

  • Premium looplijn
    Deze nylon looplijn is een fijne lijn om mee te gaan wandelen. Doordat nylon een  licht materiaal is, kan je de looplijn zonder problemen overal mee naartoe nemen.
  • Premium dressuurlijn
    Met deze lange nylon dressuurlijn kan goed worden getraind. De dressuurlijn is   verstelbaar in lengte, waardoor zelf kan worden bepaald of je de hond veel of weinig ruimte geeft.
  • Premium weblijn
    Deze weblijn kan worden gebruikt om een hond vast te zetten, bijvoorbeeld handig op een camping of in de tuin. Daarnaast kan er bij deze weblijn ook een handvat worden gecreëerd door middel van de “lockable” sluiting. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer met de hond wordt getraind.

Premium Comfort Borsttuig Parinca

Dit lichtgewicht harnas voor de hond is super comfortabel. Door de klittenbandsluiting is het hondentuig gemakkelijk te verstellen. De kliksluiting kun je verzekeren met een lock, zodat deze niet zomaar open kan springen. Op de voorkant vind je een reflectiestrip, zodat jullie goed zichtbaar zijn in het donker. Op de bovenkant bevindt zich een O-ring waar je de hondenriem aan kunt bevestigen. Deze O-ring beweegt mee door de nylon lus en rust dus niet op de rug van je hond.

Premium Y-tuig Parinca

Het premium Y-harnas Parinca is een fantastisch harnas dat van alle gemakken is voorzien. Dit harnas heeft de perfecte pasvorm, doordat het harnas ook aan de voorkant verstelbaar is. Daarnaast zijn er nog twee sluitingen waardoor de hond geen poten op hoeft te tillen tijdens het aan- of uittrekken van het harnas. Dit maakt het harnas geschikt om mee te groeien tijdens de groeiperiode, maar ook voor honden die wat minder goed te been zijn. Dit harnas is voorzien van een Y-vormige borstplaat waardoor de druk op de hond goed wordt verdeeld. Op twee plekken kan een lijn worden bevestigd. Naast de gebruikelijke kant (de bovenkant), kan de lijn ook worden bevestigd aan de D-ring op de borstplaat aan de voorkant. Door de lijn aan de voorkant te bevestigen, krijgt de hond meer druk op de borst bij inspanning, waardoor de hond automatisch minder hard zal trekken. 

Net als het comfort harnas en de halsband is ook dit harnas neopreen gevoerd waardoor het snel droogt en vuil weert. Het harnas is voorzien van reflecterend stiksel, waardoor de hond goed zichtbaar is in het donker. De 2 kliksluitingen zijn voorzien van een “lock”, zodat de kliksluitingen niet ongewenst open kunnen gaan.