Orthopedische hondenkussens en hondenmanden

Bij de woorden orthopedisch hondenkussen of orthopedische hondenmand denk je al snel aan een kussen of mand voor een oudere senioren hond. Maar een orthopedisch hondenkussen of -mand geeft ieder hondenras vanaf elke levensfase optimaal ligcomfort. Al voordat een dierenarts een orthopedisch hondenkussen aanraadt, kan deze al preventief werken bij jouw trouwe viervoeter. Een goede nachtrust voor jouw hond is namelijk ontzettend belangrijk en daar hoort natuurlijk een fijne, comfortabele mand of kussen bij.

Waarom een orthopedisch hondenkussen of -mand?

Een orthopedisch hondenkussen of orthopedische hondenmand wordt vaak aangeraden voor honden met verschillende kwalen, zoals gewrichtsproblemen, ouderdomskwalen, overgewicht of bijvoorbeeld na een operatie van de hond. Ook honden die kerngezond zijn, kunnen het voordeel ervaren van een orthopedische hondenmand of -kussen. De orthopedische manden en kussens zijn gevuld met memory foam. Memory foam, ook wel traagschuim genoemd, is een soepel materiaal dat ervoor zorgt dat de druk op de gewrichten en rug van jouw hond wordt verminderd. Tevens draagt het bij aan het ontspannen van de spieren en bevordert het de doorbloeding. Orthopedische hondenkussens of -manden passen zich namelijk aan, aan het lichaam van de hond, waardoor het een zwevend effect creëert zonder drukpunten.

Orthopedische hondenmand

Voordelen orthopedische hondenkussens

Orthopedische hondenmand
Orthopedische hondenmand
 • Vermindert de druk op botten en gewrichten

  Voor extra ligcomfort

 • Ondersteunt de gewrichten van de hond

  Ideaal voor zware- en oudere hondenrassen

 • Draagt bij aan het voorkomen van gewrichtsproblemen in de toekomst

  Hierdoor zijn de manden en kussens geschikt voor alle hondenrassen

 • Ontspant de spieren

  Zo kan jouw hond heerlijk ontspannen rusten en slapen

 • Past zich aan naar het lichaam van de hond

  Hierdoor ligt de ruggenwervel van je hond goed recht

 • Draagt bij aan een goede doorbloeding

  Goed voor het energiesysteem en zenuwen

 • Wasbaar in de wasmachine

  De hoezen van de manden en kussen zijn te verwijderen en te wassen in de wasmachine

Collectie orthopedische hondenbedden

Beeztees heeft verschillende collecties orthopedische hondenkussens, hondenmanden en benchkussens. De kussens en manden zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Zo is er voor ieder hondenras een juiste maat verkrijgbaar en is de mand of het kussen niet alleen perfect voor jouw hond, maar kan het ook afgestemd worden op de kleuren van jouw interieur.