Golden Retriever

Golden Retriever

De golden retriever is in veel landen zeer geliefd. Het is een van de zes retrieverrassen die we kennen.

De golden retriever is gehoorzaam, energiek en werklustig van aard, waardoor dit ras dan ook graag gebruikt als gebruikshond zoals geleidehond, hulphond en jachthond. Van oorsprong is een Golden Retriever eigenlijk een jachthond die gespecialiseerd is in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild.

De zachte beet van een Golden Retriever’s maakt het mogelijk dat zij het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen. Het dier moet hiervoor ook niet bang zijn voor water en laat de Golden nu net een echte waterrat zijn.

Van nature is de Golden retriever een sociaal dier, vriendelijk en open. Ze worden het liefst betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De Golden retriever is buitengewoon kindvriendelijk en heeft een grote tolerantie en evenwichtige aard. Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt.

Tegenover kinderen is de golden retriever doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Een Golden retriever blaft doorgaans weinig, maar wanneer vreemden zich op het terrein begeven zal hij beslist waarschuwen.