Lichaamstemperatuur hond verkoelen? Gebruik Quick Cooler!

Lichaamstemperatuur hond verkoelen? Gebruik Quick Cooler!

lichaamstemperatuur hond verkoelen met Bandana

De start van de zomer komt er weer aan. Lange dagen, lekker op vakantie en hoge temperaturen. Heerlijk, maar vindt je hond dit ook lekker? De lichaamstemperatuur van de hond kan hierdoor snel stijgen waardoor hij minder energie heeft. Vaak zie je dat honden uit zichzelf de schaduw opzoeken of, wanneer ze de mogelijkheid hebben, kiezen voor verkoeling in het water. Een andere mogelijkheid om de hond verkoeling te geven is met de Beeztees Quick Cooler.

De Quick Cooler is speciaal ontwikkeld om je huisdier te koelen op warme dagen of na extra inspanning. Het product is gevuld met koelkristallen die gedurende enkele dagen verkoeling geven. De Quick Cooler is beschikbaar in de vorm van een halsband, bandana of koelmat.

Zo kan de lichaamstemperatuur van honden zowel tijdens het uitlaten of spelen, en als ze aan rusten toe zijn extra worden verkoeld.

Hoe werkt Beeztees Quick Cooler?

Dompel de Quick Cooler 20 tot maximaal 35 minuten onder in koud water en kneed af en toe zodat de kristallen goed geactiveerd worden. Deze kristallen zuigen zich vol met het koude water. Laat dit weken tot de compartimenten zijn opgezwollen (tot maximaal het dubbele van zijn oorspronkelijke grootte). Haal hem verLichaamstemperatuur hond verkoelen met halsbandvolgens uit het water en dep hem droog met een handdoek. En hij is klaar voor gebruik!
Na enkele dagen gebruik kun je de Quick Cooler makkelijk opnieuw re-activeren door hem weer even in het koude water te leggen. Voor extra verkoeling leg je de Quick Cooler, in een plastic zak, maximaal 15 minuten in de vriezer.

Zo kunnen jij en je hond op warme dagen weer lekker uitbundig spelen! Bijvoorbeeld met een Beeztees hondenfrisbee!

Lichaamstemperatuur hond in relatie tot koorts

De normale lichaamstemperatuur van een hond ligt rond de 38 – 39 graden. Wanneer je flink met de hond hebt gespeeld of op warme dagen in de zon kan deze lichaamstemperatuur logischerwijs wat stijgen. Ook wel oververhitting of hyperthermie genoemd. Koorts kan echter ook een oorzaak zijn, bij temperaturen boven de 40 graden is dan ook verstandig om direct contact op te nemen met een dierenarts. Zij kunnen professioneel beoordelen of de hond ziek is en hier geschikt advies voor bieden.