Wat heb je nodig voor een kitten

Wat heb je nodig voor een kitten voor een warm welkom?

Een klein bolletje wol dat nieuwsgierig rondloopt in zijn nieuwe huisje. Af en toe een dutje en lekker spelen. Altijd leuk een nieuwe kitten in huis. Maar wat heb je nodig voor een kitten om hem een warm welkom te geven? Hieronder lees je daar meer over.

Wat heb je nodig voor een kitten

Iedere kitten wil graag een warm welkom, helemaal als je net uit je vertrouwde nestje bent gehaald. ” Wat heb je nodig voor een kitten ” is dan al snel een vraag die in je hoofd opkomt. Door alle enthousiasme zou je iets kunnen vergeten, wat natuurlijk geen ramp is. Toch is wel zo fijn om gelijk met een goede start te beginnen. Ten slotte is een goed begin het halve werk.

Mandje, klimpaal en krabpaal

Je kitten heeft in het begin veel rust nodig. Katten slapen sowieso al erg veel, helemaal als ze zo jong zijn. Een comfortabele slaapplek waar jouw kitten zich veilig kan terugtrekken is dan ook een must. Daarnaast is het fijn, met name voor je meubels, om een krab- en klimpaal in huis te halen. Katten zijn namelijk echte klimmers, houden van krabben en wringen zich graag in bochten. Door een krab- en klimpaal aan te schaffen kan je kitten zich, ook later als ze volwassen zijn, goed bewegen en zal hij sneller van de meubels afblijven.

Kattenbak en kattenluik

In een kattenbak kan jouw kat zijn of haar behoefte doen. Strooi wat kattenbakkorrels in de bak en schep waar nodig is de poep en natte korrels er uit. Let op dat je de kattenbak niet bij het drink- en eetbakje neerzet. Wij vinden het ook niet prettig om op de wc te eten en over het algemeen zijn katten het daar wel mee eens. Verder kan een kattenluik heel fijn zijn, zo kan je kitten altijd naar binnen en buiten op de tijden wanneer hij daar zin in heeft.

Halsbandje en speelgoed

Een halsbandje met adreskoker is fijn voor de identificatie van jouw kitten. Het is daarbij van belang om je kat ook te chippen en te registreren. Naast het identificeren is het ook heel belangrijk om veel te spelen. Naast dat dit leuk is voor de kitten en het baasje, is het ook goed om zo energie kwijt te raken. Er zijn tal van leuke speeltjes en spelletjes op de markt, waaronder braingames. Met deze spellen wordt je kitten spelenderwijs uitgedaagd en wordt het vangen van snoepjes net wat moeilijker gemaakt.

Voer, snacks en eetbakjes

Last but not least, is het belangrijk om goede voeding in huis te halen met wat snackjes. Het beste kun je bij de baas van het nestje nagaan welk voer het beste is of het navragen bij een dierenspeciaalzaak of dierenarts. In de loop van de tijd kom je er zelf achter welke snacks jouw kitten lekker vindt. Verder is het handig om de brokjes en water in een eet- en drinkbakje te plaatsen.

Ten slotte

De vraag ” wat heb je nodig voor een kitten ” is nu wel vrij duidelijk. Daarbij is het fijn om je kitten een voor een te laten wennen aan zijn nieuwe spulletjes. Laat hem eerst kennismaken met de kattenbak, vervolgens het slaapmandje en dan de rest van de spullen. Op deze manier leert hij goed welke spullen van hem zijn en wat hij ermee kan doen.