Spelletjes voor katten: kat met meisje

Spelletjes voor katten, ontelbare soorten

Als het gaat om spelen met dieren wordt er al snel gedacht aan hondenspelletjes. Maar spelletjes voor katten zijn net zo interessant en leuk voor zowel het baasje als de kat. Er zijn vele spellen verkrijgbaar of te bedenken en die afwisseling is juist goed!

Zoeken en jagen

Katten zijn jagers en dat is terug te vinden in het spelaanbod. Om die reden zijn de leukste spelletjes voor katten het nabootsen van de jacht en prooien vangen. In de natuur springen katten ook naar muizen, vogels of andere diertjes net voordat zij in het holletje kruipen. Dit kan eenvoudig nagebootst worden door middel van nepmuisjes, eventueel gevuld met catnip, langzaam achter de tafel of het kussen te verstoppen. Het is hierbij wel van belang de kat de mogelijkheid te geven om naar het speelgoedmuisje te grijpen. Liever een keer iets anders dan speelgoedmuizen? Katten zijn ook dol op ritselende kranten, bolletjes van aluminiumfolie of touwtjes. Daarnaast vinden zij nieuwe speeltjes heel leuk. De nieuwigheid en onbekendheid van het speeltje stimuleert het spelen. Daarom is het regelmatig afwisselen van speeltjes en spellen goed voor de kat zelf en de nieuwsgierigheid.

Klimmen en springen

Niet alle katten zijn dol op muizen, ritselend papier of bolletjes van touw. Sommige katten worden wild van krab- en klimpalen waar zij kunnen krabben, klimmen en springen. Verstoppen in een schuilplek, klimmen naar de top of springen naar een andere platform. Ook de krabpalen zijn gemaakt op het jachtinstinct van de kat. Hoog boven de grond met een mooi overzicht. Jouw kat heeft minutenlang speelplezier en dit is ook nog eens leuk om naar te kijken.

Spelletjes voor katten vs. honden

Katten en honden zijn niet te vergelijken met elkaar. En dat is terug te vinden in de manier van spelen. Honden spelen het liefst samen met het baasje of doen apporteerspelletjes. Katten reageren vooral op bewegingen, jachtinstincten en datgene wat er op de vloer ligt. Daarnaast zijn katten minder snel tevreden dan honden. Om die reden vergt het ook meer energie en geduld om met de kat te spelen. Wat hierbij kan helpen is jouw kat het gevoel geven dat het zijn idee is of gebruik maken van verschillende speeltjes. Dus overstappen van een lampje naar een stukje speelgoed en deze uiteindelijk weer weggooien. Apporteren kan namelijk ook interessant zijn voor jouw kat. Is je kat eenmaal lekker aan het spelen, ga dan vooral door. Jouw kat geeft zelf wel aan wanneer hij geen zin meer heeft.