pup voorstellen hond

Pup voorstellen aan andere honden

Als trotse eigenaar van een nieuwe pup wil je natuurlijk dat je hondje zich op zijn gemak voelt in de buurt van andere honden. Je gaat dan ook je pup voorstellen aan andere honden. Het is belangrijk om je pup op jonge leeftijd te laten wennen aan andere honden, zodat hij of zij later geen problemen heeft met socialiseren. Hier zijn een aantal tips om je te helpen je pup succesvol te introduceren aan andere honden. Daarnaast geven je natuurlijk ook tips over; hoe introduceer je een tweede hond aan de eerste hond?

Begin met korte ontmoetingen

Het is belangrijk om de eerste ontmoetingen kort en positief te houden. Laat je pup snuffelen aan andere honden terwijl je toezicht houdt. Houd je pup in eerste instantie kort aan de lijn en laat de andere hond rustig kennismaken met jouw pup. Als je ziet dat de ontmoeting goed verloopt, kan je de tijd die ze samen doorbrengen geleidelijk aan opbouwen.

Ga naar een veilige plek

Zorg ervoor dat de ontmoetingen tussen je pup en andere honden plaatsvinden op een veilige plek. Een omheinde tuin of een hondenspeeltuin zijn goede opties. Vermijd drukke gebieden waar veel honden zijn. Op die manier kan je de interacties tussen je pup en andere honden goed in de gaten houden en kan je snel ingrijpen als er iets misgaat.

Kies de juiste honden uit

Je pup voorstellen aan andere honden is gemakkelijk wanneer je een hond kiest waarmee je pup al goed kan opschieten. Zoek honden uit die ongeveer even oud zijn als je pup en een vergelijkbaar speelgedrag hebben. Let ook op de grootte van de hond. Het is niet verstandig om je pup te laten spelen met veel grotere honden, omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Beloon goed gedrag

Beloon je pup voor goed gedrag tijdens de ontmoetingen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een traktatie of door enthousiast te reageren op het goede gedrag van je pup. Op deze manier leert je pup dat het leuk is om zich te gedragen tijdens interacties met andere honden.

Wees geduldig

Het kan even duren voordat je pup volledig gewend is aan andere honden. Wees geduldig en blijf werken aan de socialisatie van je pup. Blijf je pup regelmatig introduceren aan andere honden en geef je pup de tijd om te wennen.

pup voorstellen aan andere honden

Wil je de pup introduceren aan de eerste hond thuis? Dan zijn onderstaande tips echt iets voor jou!

Hoe laat je een hond wennen aan een nieuwe pup.

Jij kent jouw hond als geen ander. Dus jij zal ook het beste weten hoe jouw hond gaat reageren op een nieuwe pup. Het introduceren van de pup begint eigenlijk al in de weken voordat de puppy in huis komt, met het puppy proof maken van je huis. Zet de nieuwe spullen voor de kleine pup alvast in huis, zodat de hond hier alvast aan kan wennen. Houd de hondenbench wel gesloten, dit wordt namelijk het plekje van de nieuwe pup!

De eerste ontmoeting organiseer je het best op neutrale grond. Zo kunnen ze elkaar leren kennen, zonder dat de hond het gevoel heeft dat er een indringer op zijn of haar terrein komt. De pup zal zich dan ook direct een stuk veiliger voelen. Je hond zal direct voelen dat hij te maken heeft met een “baby” waardoor hij extra voorzichtig zal zijn. Zorg voor wat speelgoed, zodat jullie er een extra leuke dag van maken! Mocht je hond echt overdreven gefocust zijn op je puppy, haal ze dan uit elkaar. Probeer het later opnieuw. Door kleine ontmoetingen zullen ze uiteindelijk aan elkaar gewend raken.

Creëer thuis een plekje waar je hond zich altijd even kan terugtrekken als hij het even heeft gehad met die kleine druktemaker. Zorg ook altijd dat je genoeg quality time hebt met je “oude” hond, zodat hij zich niet buitengesloten voelt.

Als laatst is het vooral belangrijk dat je zowel de grote, als de kleine hond beloont voor goed gedrag en ze ongewenst gedrag afleert. Dit zou wel eens het begin kunnen worden van een levenslange vriendschap!