Je huis puppy proof maken

Maak je huis puppy proof door onderstaande tips te volgen

We gaan het hebben over een belangrijk onderwerp voor alle nieuwe puppy eigenaren namelijk hoe je je huis puppy proof maken. Want pups zien er dan wel ontzettend schattig uit en kunnen ontzettend leuk zijn. Maar voor je het weet, zetten ze hun tandjes in persoonlijke spullen waar jij als baasje helemaal niet vrolijk wordt. Bovendien kunnen sommige dingen ook gevaarlijk zijn voor jouw kleine puppy. Dit maakt het nog belangrijker om je huis zo in te richten en onderstaande stappen te volgen, zodat jouw huis puppy proof is.

Opruimen

Pups ontdekken de wereld door overal op de bijten. Zorg ervoor dat er geen rommel op de grond rondslingert.

Ruim je schoenen op

Want voor je het weet zijn jouw schoenen favoriet puppy speelgoed

Planten

Zorg ervoor dat jouw pup niet bij de planten kan. Sommige planten zijn namelijk giftig. Daarnaast wil je natuurlijk dat jouw planten mooi blijven.

Maak stopcontacten veilig

Stopcontacten zitten op ooghoogte. Gebruik daarom beschermkapjes, zodat jouw pup er niet met zijn neus in kan.

Sluit kasten, deuren en ramen

Pups vinden het leuk alles te ontdekken. Om te voorkomen dat ze ergens tussen komen te zitten. Is het beter om alles goed dicht te doen.

Pas op met gladde vloeren

Jouw pup kan zichzelf bezeren op een gladde vloer. Een speelkleed kan een tijdelijke oplossing zijn. Zodat jouw pup hier zonder uit te glijden op kan spelen.

Werk losliggende kabels weg

Pups ontdekken de wereld door overal op de kauwen. Werk daarom losliggende kabels weg om vervelende ongelukken te voorkomen.

Plaats eventueel veiligheidsrekjes

Je wil natuurlijk voorkomen dat jouw pup de trap af kan vallen. Met een veiligheidshekje, kan dit zeker niet gebeuren. Daarnaast kan een rekje ook helpen om een ruimte tijdelijk af te sluiten voor jouw pup.

Berg eten op

Pups en ook honden houden vaak van eten. Berg je eten goed op zodat jouw pup hier niet stiekem van kan smullen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je huis puppy proof is en dat je nieuwe huisgenoot veilig en gelukkig kan opgroeien. Veel succes en vooral veel plezier met je nieuwe puppy!