De Duitse Herder

De Duitse Herder

De Duitse herder is in Nederland een van de populairdere hondenrassen. Andere hondenrassen zijn onder andere de Mechelse herder, Golden Retriever, Chihuahua en de Labrador Retriever. Al deze honden hebben een eigen manier van training nodig om daar een goed luisterend en gehoorzaam huisdier van te maken, waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Duitse Herders komen, zoals de naam al zegt, oorspronkelijk uit Duitsland. Het is niet alleen in Nederland een populaire hond, maar ook in de rest van de wereld, en heeft zelfs in Hollywood naam gemaakt.

De Duitse Herdershond is middelgroot, licht gestrekt, krachtig en goed gespierd. De schofthoogte bedraagt 55 tot 65 cm. Qua karakter is de Duitse herdershond evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en (zonder prikkeltoestand) volkomen goedaardig. Hij kan echter wel dominant overkomen, daarom moet hij goed getraind worden. De hond is erg trouw aan zijn baas.