Weekendje weg met hond: met stok op vakantie (dog)

Weekendje weg met hond, tips en ideeën!

De meeste mensen willen er graag een keer tussenuit. Ontsnappen aan de drukte van alledag en lekker genieten. Natuurlijk gaat de hond ook mee, want wat is nou een vakantie zonder je trouwe viervoeter? Maar waar moet je heen? Niet overal zijn honden toegestaan. Gelukkig hebben wij een aantal plekken gevonden en handige tips om jouw weekendje weg met hond onvergetelijk te maken!

Een paradijs in Noord-Brabant

Noord-Brabant is een paradijs voor jouw weekendje weg met hond. Er zijn verschillende gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de omgeving met de hond. Zoals de Oisterwijkse bossen en vennen, waar een wandelroute van een uur is uitgestippeld. Het is een prachtig gebied met een klein stukje geschiedenis die her en der nog te vinden is. Daarnaast heb je de Loonse en Drunense duinen, een uniek stukje natuur dat bekend is in de wijde omtrek. Een  gevarieerd landschap van moeras, heide, gras en saharazand. Er zijn verschillende looproutes, waarbij je hond aangelijnd dient te zijnWeekendje weg met hond: beagle gets bal (bouncer) of los mogen lopen. De Loonse en Drunense duinen ligt ook nog eens dichtbij de Efteling en Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Bij beide natuurgebieden zijn er vele boerderijen en campings waar de hond welkom is, zoals recreatiepark Duinhoeve, recreatiepark Het genieten en camping de Kommer. 

Zeeland ideaal voor jouw weekendje weg met hond

Niet alleen Noord-Brabant is leuk voor een weekendje weg met de hond. Zeeland is ook een interessante en mooie plek. Vooral als je meer de rust op wil zoeken en samen wil genieten van de natuur, het strand en het lekker eten. Zeeland is ideaal als jouw viervoeter van het water en graven houdt. Hier kan hij eindeloos spelen en ravotten in het water en zand zonder dat hij anderen tot last is. Er zijn dan ook steeds meer stranden waar de hond welkom is, zelfs zonder aanlijning.

Campings door heel Nederland

Toch liever een andere plek bezoeken? Dat kan zeker, want er zijn natuurlijk meerdere interessante en leuke plekken in Nederland  om te bezoeken met je viervoeter. Er zijn veel geschikte campings en losloopgebieden voor een heerlijke wandeling en verblijf. 

De reis zelf

Afhankelijk van de reisduur, kan jouw viervoeter last hebben van de reis. De hond moet ten slotte relatief lang stil zitten. Het is dan ook verstandig om te oefenen. Neem hem vaker mee op kleine uitstapjes, zodat jouw viervoeter kan wennen aan de auto. Ook is het prettig om tijdens de reis vaker te stoppen om de hond uit te laten, drinken te geven en te bewegen. Vergeet ook niet om een fles water voor onderweg mee te nemen en een reismand of reistas, waar jouw viervoeter veilig in kan zitten. Eenmaal aangekomen? Geef de hond dan tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving.