Hond mee naar Frankrijk: Dog on rocks

Hond mee naar Frankrijk, wat te doen?

Het is zover! De vakantie staat voor de deur en we gaan lekker een paar dagen ertussenuit, relaxen en ontspannen. Weg van de dagelijkse sleur en genieten van het mooie Land. De hond mee naar Frankrijk en samen alles ontdekken. Dan is het wel handig om te weten wat de regels zijn en de belangrijkste hond-gerelateerde Franstalige woorden.

Hond mee naar Frankrijk, favoriete vakantiebestemming

Frankrijk is een populaire bestemming onder de Nederlanders. Ook niet gek, want het is niet zo ver weg, je kunt er met de auto naar toe en de kans op mooi weer is groot. Om maar te zwijgen over de mooie cultuur, de heerlijke wijn en ambachtelijke lekkernijen. Ondanks dat het niet zo ver weg is, zijn er wel veel verschillen. Zo ligt de temperatuur gemiddeld hoger. Vergeet daarom niet een koffertje voor je hond in te pakken met een waterbak, verkoelend speelgoed, genoeg voer en snacks en een verfrissende halsband.

Regels en tips

De regels in andere landen kunnen verschillen van die in Nederland. Maar ook de reis op zich is verbonden aan een aantal eisen en regels. Neem je de hond mee naar Frankrijk, dan is het verplicht om een Europees dierenpaspoort te hebben, dient hij voor hondsdolheid ingeënt te zijn en de hond moet gechipt zijn. Al deze maatregelen moeten ook aangetoond kunnen worden.  Houd er rekening mee dat puppy’s jonger dan drie maanden niet ingeënt kunnen worden tegen hondsdolheid en daarom ook niet mee kunnen op vakantie. Daarnaast zijn een aantal honden niet toegestaan in Frankrijk. Dit zijn kruisingen die met hun uiterlijk lijken op honden van de rassen Mastiff (ofwel Boerboel”), Tosa, en de Amerikaanse Staffordshireterrier (ofwel pitbullterrier). De rashonden hiervan zijn wel toegestaan, mits er aangetoond kan worden dat zij een stamboom hebben.

Twijfel je over jouw hond of wil je er 100% zeker van zijn dat jouw trouwe viervoeter mee mag? Dan is het verstandig te bellen naar de Franse Ambassade.

Snelcursus Frans

Een croissant bestellen, de weg vragen of een hondenuitlaatplek zoeken. Allemaal dingen die dagelijks voorkomen en dan wil je je natuurlijk ook verstaanbaar kunnen maken in het Frans. Daarom hier een aantal woorden en zinnen op een rij die je daarbij kunnen helpen. Een vertaalboekje halen is natuurlijk ook altijd handig.

De dierenarts is Le vétérinaire 
Hondenbrokken is Croquettes pour chiens
Honden toegestaan Chiens admis
Honden verboden Chiens pas admis
Het water is L’eau
Hond aanlijnen is Tenir en laisse le chien
Waar is de dichtstbijzijnde dierenarts is Où est le vétérinaire le plus proche?
Steek van een insect is Pîqures d’insectes
Insectenbeet is Mordures d’insectes