Hondenstrand, verkoelende ijsjes en lekker zwemmen

Spelen met de hond is leuk! In de winter rollen in de sneeuw, in de herfst springen in de berg bladeren, in de lente rennen door het hoge gras en in de zomer verkoelen in het water. Elk seizoen iets anders te beleven en elke hond heeft net als wij zo zijn voorkeur. Het mooie weer is weer in zicht! Tijd om het hondenstrand te bezoeken of ijsjes te eten!

pabloPlonsen bij het hondenstrand

Zwemmen is een heerlijke verkoeling voor jou en voor je hond. Dus neem samen lekker een duik bij een van de vele hondenstranden of je eigen zwembadje! Op het hondenstrand kan jouw viervoeter ravotten met andere honden, spelen met apportino’s en genieten van het water. Houd rekening met het goed opdrogen van de hond en daarna niet te lang in de volle zon blijven staan. Met name langharige honden kunnen gaan broeien.

Verfrissend water

Zoals wij genieten van een fris drankje, zo is een verfrissend drankje voor je hond ook heerlijk. Verzorg je hond dus goed en zorg voor lekker schoon water op zijn tijd dat niet te koud is, maar wel fris en vers is. Zorg er ook voor dat je hond kan drinken in de schaduw, om zonnesteken en verbranding te voorkomen. En vergeet niet een lekker koekje te geven. Na al het zwemmen, spelen en springen heeft jouw liever viervoeter dat ook wel verdiend.

Even uit de zon

Even uit de zon is heerlijk, dus zorg voor wat schaduw voor jullie beiden. Omdat honden de neiging hebben te gaan graven voor koelte of beschutting, kun je beter zelf een plek kiezen die schaduw biedt voor jullie allebei. Thuis is dit makkelijker te creëren, omdat de muren veel schaduw kunnen bieden. Ben je op een hondenstrand, denk dan aan een parasol of klein tentje. Niet alleen is de schaduw opzoeken goed voor beide, ook is rust nemen goed. Vooral met hoge temperaturen. De lichaamstemperatuur kan hoog oplopen, daarvoor zijn gelukkig ook nog andere oplossingen, zoals koelmatten, koelbanden en verkoelende speeltjes. Zo kunnen jullie samen genieten van een verkoelend tussendoortje in de schaduw met uitzicht over het strand.

IJS IJS baby

Spelen was nog nooit zo cool! Wij kunnen enorm genieten van een ijsje en de keuze is er reuze. Van softijs met sprinkles tot aan een raketje en van sorbetijs tot aan drie chocolade roomijs. Gelukkig is er voor honden ook een ruime keuze en zijn er vele smaken te bedenken. Een sumo vullen met water en bevroren brokken, geprakte banaan of yoghurt met kippenvlees. Een cooling dog toy (zie afbeelding) vullen met water en in de vriezer leggen of een ijsje vullen met water. Mogelijkheden zat, en erg leuk om te combineren, je hond te verrassen en ontdekken waar jouw viervoeter die smekende en moeilijk vermijdbare oogjes van krijgt.

Frisco cooling toy S

Frisco cooling toy M

Frisco cooling toy M

 

 

 

 

 

Heb jij een geweldig recept die je graag wil delen? Laat het achter in de Facebookreacties!